Skip to content

Ford Crown Victoria
Police Interceptor

The key to justice

Welkom

Welkom op mijn website, mijn naam is Nicky. Op deze website laat ik mijn hobby zien, een originele Amerikaanse politieauto, de Ford Crown Victoria Police Interceptor. Deze auto is geïmporteerd vanuit Amerika en verkeert in perfecte staat hier in Nederland. Het is voor mij een hobby om deze auto in topconditie te houden.

header_home_1
header_home
Zwaailichten

De Ford Crown Victoria (ook wel bekend als de Crown Vic) is een fullsize-sedan uit Amerika. De Crown Victoria wordt in de Verenigde Staten veelvuldig gebruikt door taxibedrijven en de politie, waar duurzaamheid, kosten en prestaties worden gewaardeerd boven brandstofefficiëntie. De Crown Victoria blijft populair voor deze toepassingen vanwege de achterwielaandrijving en V8-aandrijflijn, die beide gunstig zijn voor de rijtechnieken van de politie. Als een van de weinige overgebleven personenauto’s met een body-on-frameconstructie is de Crown Victoria robuust en kan deze gerepareerd worden na kleine ongevallen zonder het chassis recht te zetten – een belangrijk voordeel voor een auto die veelvuldig wordt gebruikt door de politie voor de PIT-manoeuvres.

IMG_2518
IMG_2598

Deze Police Interceptor heeft een tussenconsole tussen de voorstoelen waarin de radio’s, sirene/megafoon, de besturing voor de zwaailampen/zoeklampen en de traffic-controlbar zit. Ook zit er een geijkte (tot 140 mph / (225km/h) snelheidsmeter in.

Tussen de voor- en achterbank is een originele ‘prisonercage’ aanwezig. Hierbij wordt het voorgedeelte met het achtergedeelte compleet gescheiden, zodat er personen op de achterbank kunnen geplaatst worden zonder dat zij fysiek contact kunnen hebben met de bestuurder. Deze ‘prisonercage’ is er momenteel uit gehaald i.v.m. bruiloften, gala’s e.d.

police interceptor logo
11116425_643016082499849_6893312747712801997_o

Dit is de Ford Crown Victoria Police Interceptor.

Merk:  Ford
Type:  Crown Victoria
Uitvoering:  Police Interceptor (P71)
Bouwjaar:  2000
Kleur:  Zwart – Wit met authentieke stickers van Manhattan Beach Police – K9
Gewicht:  1780 Kilo
Motor:  4.6 Liter Modulair V8
Afmetingen:  5.5 meter Lang / 2 meter Breed / 1.66 meter Hoog

Bedieningspaneel

Deze 2e generatie Ford Crown Victoria (1998 – 2011) is voorzien bij de politie varianten van een P71 Police Package. Eerst heette de politie variant in 1998 Ford Crown Victoria – P71 en in 1999 introduceerde Ford de naam Crown Victoria Police Interceptor. Los van de standaard uitvoering, had de Crown Victoria Police Interceptor een aantal voordelen ten opzichte van de standaard uitvoering:

 • Externe oliekoeler, waardoor de voertuigen op hoge toeren / hoge belasting gedurende langere tijd kunnen rijden zonder het risico te lopen dat motorolie oververhit kan worden.
 • The Police Interceptor motorkalibratie bevat een iets hoger stationair toerental ( ongeveer 40 toeren p.m.) en kleine wijzigingen in de uitstootinstellingen. De computer is afgestemd op meer agressieve transmissieschakelpunten en de transmissie zelf is gebouwd voor stevigere schakelingen.
 • Police Interceptors hebben ook een versterkt frame en body ‘mounts’ en een optionele ‘limited’ slipdifferentieel achteraan.
 • Zwaardere schokdempers.
 • Alle Police Interceptors worden geleverd met T – 409 roestvrijstalen dubbele uitlaatsystemen zonder resonatoren. De standaard Crown Victoria wordt geleverd met RVS enkele uitlaatsysteem.
 • Police Interceptors hebben hogere schroefveren, ongeveer 0,8 inch ( 20,3 mm ) voor extra bodemvrijheid en dunnere, achterste antirol-bars (afkomstig van de Crown Victoria LX Sport). De basis Crown Victoria heeft geen achterste stabilisatorstang.
IMG_2514

Een manier om de P71 package kenbaar te maken – los van de kleuren/stickers/lichtbalk – heeft Ford speciale logo’s laten maken, die in plaats van de standaard ‘Ford’ logo komt.

 

De auto heeft Manhattan Beach Police – K9 als huisstijl met unit nummer: MB14

p8218729_510

Contact

  Youtube

  Facebook

  MaltaThemes

  1 year 2 months ago

  ✅We Offer The Best
  Here You Can Find Our Special Deals 👇
  WPOptin
  bit.ly/2KPolq0

  Easy Social Feed
  bit.ly/2WcyYJ1

  MaltaThemes
  bit.ly/3cUJfjI

  MaltaThemes

  1 year 2 months ago

  Hi everyone !
  Here's another awesome WordPress plugin which can add your Facebook and Instagram promotional post on your website easily
  So what are you waiting for dwonload now 👇
  bit.ly/2WcyYJ1

  *Pro Features For Instagram*
  👉 Advance popup
  👉 Layouts
  👉Images Gallery
  👉Video Gallery
  👉 Comments
  👉Heart's
  👉Images Filter
  👉Animate Filter
  👉Fully Customisable layouts

  *Pro Features For Facebook*
  👉Advance popup
  👉Album Feed
  👉Post Filter
  👉Any Page Post Feed
  👉Page Plugin Tab
  👉Auto Popup Page Condition
  👉Post Images Gallery
  👉Grid Masonry & Carousel layouts

  MaltaThemes

  1 year 2 months ago

  Hi There Grow With Optin !
  Ever wanted to create opt-in forms with full control on your WordPress site and wish to integrate with your favorite email marketing tools? Then here you go, now you can create opt-in forms using WPOptin and integrate seamlessly with the following services:

  𝟭- 𝗠𝗮𝗶𝗹𝗰𝗵𝗶𝗺𝗽
  𝟮- 𝗖𝗮𝗺𝗽𝗮𝗶𝗴𝗻 𝗠𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼𝗿
  𝟯- 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁
  𝟰- 𝗠𝗮𝗱 𝗠𝗶𝗺𝗶
  𝟱- 𝗠𝗮𝗶𝗹𝗣𝗼𝗲𝘁

  Plugin URL 👇
  bit.ly/3aSvOPD

  #optin, #wpoptin, #MailChimp, #CampaignMonitor, #ConstantContact, #MadMimi, #MailPoet, #newsletter, #plugin, #wpplugin, #sales, #promotions, #offers, #announcements, #socialtraffic